duminică, 10 aprilie 2011

Salata de vinete cu chimen

Autor:Lia
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 vinete mari
1 ceapa mare
100 ml ulei de masline
1 lingurita seminte chimen macinat
1 lingurita boia de ardei iute
3 linguri de iaurt
sare
piper
frunze de patrunjel sau marar(pt. ornate)


Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca . Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna cam 5 minute.
Servim preparatul fierbinte, presarat cu verdeata taiata marunt si cu paine prajita. 






 

Un comentariu:

Elena @ Culinare.tv spunea...

Nu am incercat niciodata sa pun chimen in salata de vinete.
Voi incerca, sper sa fie pe gustul familiei :)