Scoici cu fidea de orez

Autor:Lia
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300g scoici prefierte congelate
150g fidea de orez
1 ardei kapia rosu
2 ardei iuti (verzi)
2 fire ceapa verde
3 catei usturoi
8 masline mari fara samburi
2 linguri ulei masline
Sos de soia
Sos Worcester


Mod de preparare:
Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura de ulei la incins, apoi calim fideaua prêt de 2-3’ amestecand-o usor. O acoperim si o pastram calda.
Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam cu apa rece si le lasam la scurs.
Curatam usturoiul si-l tocam marunt. Ceapa si ardeii ii taiem julien, iar maslinele in felii.
Intr-o tigaie incingem restul de ulei, adaugam ceapa, ardeiul si usturoiul, lasam putin sa se inmoaie apoi adaugam scoicile si maslinele. Adaugam sosurile si lasam la foc mic, sub capac 10’.
Servim scoicile imediat, asezate pe pat de fidea.
Pofta buna!