luni, 18 aprilie 2011

Tocanita de ciuperci

Autor:Lia
Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 gr ciuperci
2 cepe
un morcov
4-5 catei de usturoi
2 ardei (unul rosu unul galben)
putin praz
ulei
sare, piper
frunze de patrunjel
2 linguri pasta de tomate


Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa, ardeiul si prazul, se da morcovul pe razatoarea mare si se dinstue toate, in putin ulei, cam 10’. Intre timp se taie ciupercile, nu foarte marunt. Punem si ciupercile in tigaie, adaugam sare si piper, cateii de usturoi pisati si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana se evapora toata apa lasata de ciuperci. Adaugam pasta de tomate si frunzele de patrunjel maruntite si mai lasam pe foc 5’. Tocanita se poate servi cu piure de cartofi, cu orez sau mamaliguta.
Pofta buna! 






 

Niciun comentariu: