luni, 2 mai 2011

Trigoane cu dovleac

Autor:Lia
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
600g dovleac ras
200g zahar
50g unt
1 lingurita scortisoara
1 varf cutit nucsoara
1 lingurita gris(optional)
1 pachet foi de placinta
100g unt topit pt uns foile
1 ou
50g zahar brun


Mod de preparare:
Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2’ pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca.
Intindem foile pe masa de lucru, suprapunem cate trei, dar unse cu unt topit intre ele si taiem cu un cutit, pe lungime, formand trei fasii. Punem cate o lingura de dovleac pe fiecare fasie si inpachetam ( vezi foto).
Tapetam o tava cu hartie de copt, presaram faina si asezam trigoanele in tava. Ungem cu ou batut si presaram cu zahar brun. Dam tava la copt pentru 15-20’.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna! 









 

Niciun comentariu: