marți, 19 iulie 2011

Lamingtons

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 oua
130g zahar
100g unt
200 g faina
1 praf de copt
1 zahar vanilat
Dulceata de coacaze rosii
500 g ciocolata neagra
250 ml lapte
300 g fulgi de cocos


Mod de preparare:
Mixam ouale cu zahar si zaharul vanilat timp de 2 minute,adaugam untul topit caldut si la urma cernem faina amestecata cu praful de copt.Punem in tava dreptunghiulara de 33x22 cm,unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 30 de minute.(preferabil sa facem pandispanul cu o zi inainte).
Ciocolata rupta bucati o topim,turnam laptele fierbinte si amestecam pana la omogenizare.
Taiem pandispanul in bucati egale(24),apoi fiecare bucata o taiem la jumatate pe orizontala,punem in mijloc putina dulceata(eu am pus de visine),trecem prin glazura de ciocolata cu ajutorul unei furculite si apoi prin cocos,acoperind bine toate laturile.Lasam la racit pe un gratar sau pe o farfurie acoperita cu hartie de copt si le conservam in frigider.
Pofta buna si Sarbatori Fericite tuturor! 

 

Niciun comentariu: