Negresa cu caise

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
200 g faina
200 g zahar
160 g unt
4 oua
6 lg cacao
50 g ciocolata amaruie
280 g iaurt natural
1 praf de copt
6 caise


Mod de preparare:
Ungem tava(32x22cm)cu unt, presaram 3-4 linguri de zahar si punem jumatati de caise cu partea bombata in sus la distanta egala unele de altele.
Batem untul spuma cu zahar,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare si ciocolata rasa.Adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt,(aici am amestecat tot cu mixerul dar la viteza mica)iaurtul si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.Albusurile se amesteca in compozitie cu o spatula sau lingura de lemn,de sus in jos pana la incorporarea completa.Se toarna peste caise si se da la cuptorul preincalzit la 160-180 de grade pt 35-40 minute.Se lasa la racit,se rastoarna si se portioneaza in 12 bucati.