joi, 14 iulie 2011

panna cotta cu menta si sos de ciocolata

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 ml smantana pt frisca
120 g zahar
o mana de menta proaspata sau 4 linguri sirop de menta
10 g gelatina
pt sos:100 g ciocolata amara
40 g unt


Mod de preparare:
punem gelatina la hidratat in apa rece pt cel putin 10 min.
Frisca cu zaharul le punem la foc mic si lasam pana in momentul fierberii.Adaugam menta data prin robot si dupa 5 min gelatina,amestecam pt omogenizare.strecuram si punem in 4 pahare.
Daca folositi sirop nu mai e nevoie sa strecurati.
Lasam la frigider 4 ore.
pt sosul de ciocolata:topim ciocolata cu untul si cand sosul e caldut decoram panna cotta rasturnata pe o farfurie.Ornam cu frunze proaspete de menta. 
 

Niciun comentariu: