Tort cu piersici si crema de lapte

Autor: mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat: 4 oua
4 lingurite apa calda
150g zahar
120g faina
50g fecola
50g cacao amara
1 praf copt Crema: 650 ml lapte
70g amidon
2 lg zahar tos
100 g ciocolata alba
150 g unt,100 g zahar pudra
o cutie mare compot de piersici Decor: frisca,piersici,ciocolata alba


Mod de preparare:
Pentru blat batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul si la urma faina amestecata cu fecola,cacao si praf de copt.
Coacem la 180 de grade pt cca 40 min in tava unsa cu unt. Lasam la racit
Pentru crema amestecam 100 ml lapte cu zaharul tos si amidon. Restul de lapte cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si se lasa pe foc pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e rece adaugam untul frecat cu zaharul pudra.
Taiem blatul in 2. Insiropam usor primul blat cu zeama de la compotul de piersici, punem jumatatile de piersici cu partea bombata in sus (pastram 1-2 pt decor), punem 3/4 din crema, apoi al doilea blat si insiropam. Deasupra punem restul de crema. Decoram cu frisca, piersici din compot, ciocolata alba rasa. Lasam la rece pentru cateva ore.


1 comentarii:

Carucioare spunea...

foarte bun..a reusit mama sa-l pregateasca! multumesc