vineri, 15 iulie 2011

tort de zahar ars

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema de zahar ars: 5 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, vanilie
decor:frisca,bombonele colorate


Mod de preparare:
crema:Caramelizam zaharul si tapetam fundul si peretii unei cratite.Amestecam ouale cu zahar,vanilie si lapte si turnam peste caramel.Introducem in cuptorul preincalzit,la foc mic pana se incheaga.
Blat:batem spuma albusirile cu zahar si separat galbenusurile cu un praf de sare,amestecam cu o spatula cele doua compozitii si adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt.punem peste crema de zahar ars si mai lasam 20-25 de minute la copt.
Lasam la racit,rasturnam pe platou si lasam la rece pana a doua zi cand il ornam. 

 

Niciun comentariu: