luni, 12 septembrie 2011

Scoici cu legume

Autor:Lia 
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g scoici (congelate)
½ ardei kapia rosu
½ ardei gras galben
O bucatica praz(partea alba)
1 rosie medie
3 catei mari de usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingura sos Worcester
1 lingurita sos de soia
Putin sos chilli (optional)


Mod de preparare:

Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam bine sub cateva jeturi de apa rece si le punem intr-o strecuratoare, pana pregatim restul ingredientelor.
Taiem prazul fideluta, iar ardeii in bastonase. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete. Usturoiul il tocam marunt.
Punem tigaia cu uleiul la incins, apoi adaugam prazul, usturoiul si ardeii. Lasam la calit cam 1-2 minute si adaugam scoicile. Amestecam si dupa alte 2 minute, punem sosurile si cubuletele de rosie. Lasam la foc mic, sa fiarba sub capac, cam 20 minute, mai exact pana se evapora lichidul lasat de scoici, rosie si sosuri.
Servim imediat alaturi de orez sau cartofi ori paste, dupa preferinta.

Pofta buna!







Niciun comentariu: