sâmbătă, 24 septembrie 2011

Tocana cu orez

Autor:Lia 
Timp de preparare: 
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
500 ml suc de rosii
500 g morcov (dat pe razatoare)
500 g ceapa (tocata)
1,5 kg gogosar (macinat)
100g orez
250 ml ulei
Sare
Piper
1 foaie de dafin
5 borcane de 0.800g/sterilizate


Mod de preparare:

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare.
Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii, sare, piper si foaia de dafin. Lasam la foc mic sa fiarba cam 30’ dupa care adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15’.
Turnam tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie sau le punem in cuptor pentru 15’. Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam, etichetam si depozitam borcanele in camara.





Pofta buna!

Niciun comentariu: