marți, 11 octombrie 2011

Jeleu de morcovi

Autor:Lia 
Timp de preparare:
3 ore si 40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g morcovi
500g zahar
100ml apa
1 fiola esenta vanilie
½ lingurita praf de portocala
30g gelatin
50g fulgi de cocos


Mod de preparare:

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc. Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii tavalim prin fulgii de cocos si-i dam dinnou la rece.

Pofta buna!




Niciun comentariu: