duminică, 23 octombrie 2011

Rosii surpriza, in vas de lut

Autor:Lia 
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 rosii medii
2 oua
4 felii subtiri sunca afumata
Cateva Frunze de busuioc verde
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita unt
200g ciuperci
1 lingurita sos de soia
Sare
Piper


Mod de preparare:

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet absorbant cu scobitura in jos.
Ciupercile le spalam si le taiem in doua sau in patru depinde cat sant de mari.
Frunzele de busuioc le spalam si le tocam marunt, apoi le punem intr-un bol mic. Adaugam uleiul, sare si piper si le omogenizam bine.
Cu acest amestec, ungem foarte bine rosiile in interior, apoi punem in fiecare rosie cate doua felii de sunca(vezi foto) si spargem in fiecare cate un ou.
Luam un vas mic de lut, asezam cele doua rosii si de jur imprejur presaram ciupercile. In fiecare rosie, peste ou, adaugam putin unt si dam vasul la cuptor, pentru 30’. Sant gata cand ouale sant coapte .
Cand sant gata, adaugam sosul de soia peste ciuperci , lasam prêt de cateva minutele si servim rosiile surpriza, chiar din vasul de lut.

Pofta buna!










Niciun comentariu: