marți, 27 decembrie 2011

Prajitura cu mousse de caramel si ness

Autor:mihaela idriceanu 
Timp de preparare: 
1 ora si 30 minute (complexitate medie) 

Ingrediente: 
blat: 3 oua, 100 g zahar,  15 ml apa,15 ml ulei, 10 g cacao, 4 linguri faina
mousse: 100 g zahar, 2 linguri apa, 500 ml frisca lichida, 2 g ness, 2 galbenusuri, 5 g gelatina.


Mod de preparare:
Pentru blat: se bat albusurile spuma cu apa si cate putin zahar. Galbenusurile frecate cu ulei se toarna in fir in compozitia de albusuri. La urma faina amestecata cu cacao.Se pune in tava de 24/24 cm cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 min.
Se lasa la racit si se insiropeaza din abundenta cu un sirop facut din apa, vanilie, rom dupa gust.
Mousse: Din zaharul amestecat cu apa se face caramel,se adauga 200 ml frisca fierbinte,se da deoparte pt 5 min,se adauga galbenusurile batute si se pune din nou pe foc pana la punctul de fierbere.Se ia de pe foc,se adauga nessul si gelatina lasata in prealabil la hidratat 10 minute in apa rece. Cand crema e complet rece se adauga 200 ml frisca batuta. Se pune deasupra blatului si se lasa cateva ore sau pana a doua zi cand se orneaza cu frisca ramasa.

2 comentarii:

Craita spunea...

La multi ani,un an nou plin de bucurii!!

Claudiu Claudiu spunea...

La multi ani!!! si va mai asteptam pe e-culinar.blogspot.com