Prajitura dementa cu urda si menta

Autor:Lia Maria 
Timp de preparare: 
2 ore (complexitate redusa) 

Ingrediente: 
4 galbenusuri
200g zahar
250g urda
100g unt
150ml sirop concentrat de menta
250g faina
1 plic praf de copt
100g curmale deshidratate, fara samburi si maruntite
100g ciocolata alba
100g gem de corcoduse


Mod de preparare:
Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi le adaugam peste galbenusuri . Turnam si siropul de menta si omogenizam compozitia. Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt )si le incorporam in amestec. Mai adaugam si jumatate din cantitatea de ciocolata(50g) si fructele, amestecam usor cu o paleta, dupa care rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Dam tava la cuptor, pentru 55’, apoi lasam prajitura la racit.
Indepartam hartia de copt, ungem blatul cu un strat subtire de gem de corcoduse, dulce acrisor si presaram deasupra ciocolata alba. Eu am folosit “nasturei de ciocolata” pe care i-am maruntit in robot.
Asezam prajitura pe un platou, taiem felii generoase si servim …

Pofta buna!