joi, 1 decembrie 2011

Prajitura fina cu mere

Autor:Lia Maria 
Timp de preparare: 
1 ora si 40 minute (complexitate redusa) 

Ingrediente: 
2 kg mere
2 lingurite scortisoara
1 lingurita zahar vanilat
1 cana cu zahar
1 cana cu gris
1 cana cu faina
1 plic cu praf de copt
1 pachet margarina Rama
200 g nuca prajita si macinata
50g margarina pt uns tava
2 linguri pesmet pt tapetat tava
Frisca vegetala cu fructe/optional


Mod de preparare:
Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.
Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.
Margarina o taiem in trei bucati egale.
Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.
Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.
Pofta buna!











Niciun comentariu: