miercuri, 18 ianuarie 2012

Briose cu dovleac

Autor:Lia Maria 
Timp de preparare: 
1 ora (complexitate redusa) 

Ingrediente: 
400g pasta de dovleac
400g zahar
400g faina
200ml ulei
4 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonate de sodium
1 lingurita scortisoara
Putin ghimbir proaspat, ras
Lapte condensat/optional


Mod de preparare:
Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol.
Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot odata) amestecand in continuare si la final adaugam dovleacul. Amestecam cele doua compozitii, care au consistenta unei smantani groase si repartizam aluatul in formele de briose. Le dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35-40 minute. Eu am pus in jumatate din cantitate si cate o lingurita de lapte condensat.
Dup ace se racesc le ornati dupa preperinta, cu zahar , ciocolata alba ori neagra.
Pofta buna!











Niciun comentariu: