miercuri, 25 ianuarie 2012

Chiftelute marinate cu taitei de orez

Autor:Lia Maria 
Timp de preparare: 
1 ora si 20 minute (complexitate medie) 

Ingrediente: 
500 gr carne toccata de porc
1 felie paine
1 morcov
o ceapa mica
5 catei usturoi
1 legatura patrunjel verde
1 lingura pesmet
1 ou
sare
piper
Pt sos:
400ml suc de rosii
100ml vin alb
2 linguri de otet de mere cu miere
2 catei de usturoi
Un farf lingurita de sare
o lingura rasa,de zahar
3 foi de dafin
Un praf piper
Pt garnitura:
Taitei de orez “Vifon”


Mod de preparare:
Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingredient, peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam apoi cu mana bilute, le asezam in tava, pe gratarul cuptorului cu convectie si coacem 15 minute la 200*.
Pt sos, luam o tigaie, adaugam sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat si restul ingredientelor si dam la foc mic pentru 10-15 minute. Adaugam chiftelutele si stingem focul. Lasam prêt de 5-10 minutele ca sosul sa patruda bine in chiftele.
Intre timp pregatim taiteii, conform instructiunilor de pe ambalaj si meniul este gata.
Servim chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si pudrati cu frunzulite de marar.
Pofta buna!






Niciun comentariu: