miercuri, 1 februarie 2012

Eclere

Autor:Lia Maria 
Timp de preparare: 
2 ore si 30 minute (complexitate medie) 

Ingrediente: 
Aluat:
375ml apa
245ml ulei
Un varf de sare
250g faina
8 oua
Crema:
250g margarina/unt
200g zahar
45g faina
1L lapte
1 fiola esenta vanilie
Glazura:
100g nutella
50g unt


Mod de preparare:
Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.
Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.
Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.
Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand( pe aburi) nutella cu untul.
Pofta buna!





Niciun comentariu: