luni, 23 aprilie 2012

prajitura cu mere,crema si frisca

Autor: 
Timp de preparare: 
2 ore (complexitate medie) 

Ingrediente: 
blat:5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina,1 lingurita praf de copt
umplutura de mere:7-8 mere mari,5 linguri zahar,1 plic zahar vanilat,50 de grame unt,scortisoara
crema:500 ml lapte,4 linguri zahar,1 plic budinca de vanilie
500 ml frisca lichida
ciocolata rasa pt ornat


Mod de preparare:
blat:Galbenusurile si zaharul se bat cu mixerul pana se albesc.se adauga faina amestecata cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 minute(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit.
Merele curatate de coaja se dau pe razatoarea mare,se scurg de zeama,se amesteca cu zahar,vanilie si scortisoara si se pun la calit in unt,la foc mic pt 15-20 de minute.se lasa la racit.
Budinca de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe plic,se lasa la racit si apoi se bate cu mixerul.
Frisca se amesteca cu zahar dupa gust si eventual un plic de intaritor pt frisca si se lasa la rece pana in momentul folosirii.
Eu blatul l-am facut intr-o tava patrata de 20/20 cm,l-am taiat in doua si l-am insiropat foarte bine cu un amestec de apa,zahar,vanilie si esenta de rom dupa gust.Am pus deasupra compozitia de mere,crema si la urma frisca.Am ornat cu ciocolata rasa si am dat la frigider pt cateva ore.Foarte buna e a doua zi,daca rezistati si daca mai ramane:)



Niciun comentariu: