vineri, 25 mai 2012

budinca de ananas

Autor: 
Timp de preparare: 
40 minute (complexitate medie) 

Ingrediente: 
350 ml lapte condensat
50 ml lapte normal
3 oua
O lingura amidon
100 g zahar
O conserva compot de ananas
200 ml frisca,
10 g gelatina
rom
Pt decor:felii de ananas,70 g zahar


Mod de preparare:
Cele doua tipuri de lapte se pun la incalzit.Ouale se bat cu zahar si amidon si se toarna peste lapte.Se lasa la ingrosat la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,dam deoparte,punem gelatina si amestecam pana se dizolva.Lasam la racit.
Ananasul bine scurs se face piure cu blenderul(sau la robot) si se adauga in crema rece.Adaugam si 2 linguri de rom si la urma frisca batuta spuma.Dam la rece pt minim 6 ore.
Rasturnam pe platou si ornam cu rondele de ananas
trecute prin zahar caramelizat

Niciun comentariu: