crema gratinata cu caise

Autor: 
Timp de preparare: 
40 minute (complexitate ridicata) 

Ingrediente: 
1 cutie caise insiropate
250 g ricota(sau branza proaspata de vaci)
150 g biscuiti de tipul amaretto sau piscoturi de sampanie
50 g zahar
1/2 l crema cumparata
2 galbenusuri
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra


Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga branza si se bate bine.La urma crema gata facuta si coaja de lamaie amestecandu-se pane se obtine o crema de consistenta omogena.
Se faramiteaza destul de gros biscuitii si se aseaza intr-o tava cu marginile inalte,astfel incat sa acopere fundul tavii.
Caisele se scurg bine si cu 2-3 linguri de suc se insiropeaza biscuitii.Deasupra se aseaza crema,apoi jumatatile de caise cu partea bombata in sus.Se presara zahar pudra,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil ,pt 10 min.
Se ia apoi folia si se mai lasa inca 10 min.
Se serveste rece.