Pilaf de orez cu pui si fenicul


Autor:Lia Maria 

Timp de preparare:

1 ora (complexitate redusa) 

Ingrediente:

1 pui de aprox. 1kg
2 linguri ulei
1 bucata fenicul
2 morcovi
1 bucata telina
1 ceapa
1 fir praz
2 fire ceapa verde
1 ardei gras galbena
1 ardei gras rosu
2 cani orez
Sare
Piper alb

Mod de preparare:

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si fenicul-ul le tocam. Orezul il spalam bine din mai multe ape.
Luam un wok incapator, incingem ulei-ul si calim bucatile de pui, amestec-and astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu fenicul-ul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.
Se poate servi imediat.
Pofta buna !