miercuri, 13 martie 2013

Prajitura cu iaurt



Sursa: dieta dukan
Etapa: Atac
Portii:4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 20
Dificultate: Scazuta
Ingrediente: Pentru maine , 13 mai 2012 am pregatit un fel de pandispan - inainte sa scriu reteta o sa-l gust sa nu se otraveasca careva care da de ce am scris pe-aici. Da chiar ! Ma duc sa tai o feliuta si apoi pun reteta. Uau ! A iesit perfect ! Pun reteta aici - sa fie ...
3 oua
3 linguri tarate de ovaz
1 lingura tarate de psylium
2 plicuri vanilie de Burbon
1 fiola estenta de rom
4 linguri iaurt de 0,1
un praf de sare
indulcitor cat va place de dulce

Pasi pentru executare:
A)Se bat spuma albusurile cu un picut de sare pana stau pe tel.
B)Separat se bat bine galbenusurile , se adauga taratele, un picut de sare si aromele, indulcitorul si la final , dupa cateva minute - timp in care se umfla taratea - se pune iaurtul.
Se toarna B peste A si se amesteca usor cu o lingurita.
In tava de silicon - cine are - daca nu , in tava clasica se pune o bucata de hartie cerata inmuiata in apa si stoarsa bine - cazul meu ! - se toarna compozitia si se baga in cuptorul incalzit zdravan si dat la moderat.
Nu deschideti cuptorul decat dupa 20 minute. Daca are crusta maronie se inchide focul si se mai lasa cam 15 minute. Compozitia e numai buna cantitativ pentru o tava mica de jumatate de kg.
Rezultatul e o prajitura umeda , de zici ca e insiropata.
Ideea este ca jumatate o sa-l mananc io si jumatate Nicu - i-a placut si el de regula e mofturos.
Merge la cafeaua de dimineata in loc de paharul ala cu tarate si apa...



Niciun comentariu: