Cod gratinat cu ciuperci



Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Porții – 2

Ingrediente:

-400 g file de cod

- 4 căței de usturoi

- 2 frunze de dafin

- ½ legătură de pătrunjel verde

- 200 g de ciuperci

- 200 ml de supă de legume (sau apă)

- un iaurt degresat (150 g)

- 2 linguri brânză degresată


- 1 gălbenuș de ou

- sare, piper

Intr-o cratiță puneți fileul de cod și acoperiți-l cu apă. Adăgați frunzele de dafin, usturoiul și pătrunjelul tocat și lăsați-l la fiert 10-15 min.

Spălați și curățați ciupercile. Le tăiați în două, iar pe cele mai mici le lăsați întregi. Între timp puneți supa de legume la fiert într-o tigaie și adăugați ciupercile. Adaugați sare și piper și lăsați-le cu capac la fiert 10-15 minute (cam cât fierbeți și peștele).

Într-un bol amestecați iaurtul cu brânză degresată și gălbenușul de ou. Amestecați să se omogenizeze
Sursa: retete dukan