miercuri, 10 aprilie 2013

Prajitura cu ciocolata si vanilie


Etapa: Croaziera
Portii: 6
Dificultate: Scazuta
Ingrediente:
Dieta Dukan
Perioada: Croziera (PP SI PL), Consolidare
Alimente tolerate: amidon si cacao 6 Portii (se consuma in 6 zile de o singura persoana(2 felii/zi) si in acest fel nu se depaseste cantitatea de amidon, cacao si tarate)
Se imparte astfel:
2 linguri tarate de ovaz/zi (6x2=12 linguri)
1 lingura amidon/zi (4lg-budinca + 2 linguri amidon=6 linguri)
1 lingurita cacao/zi
Ingrediente:
(12 felii)
Blat:
4 oua
12 linguri tarate de ovaz
2 linguri amidon(gustin)
100 g iaurt (0,1% grasime)
4 linguri lapte(0,1% grasime)
5 linguri indulcitor lichid
10 g praf de copt

Crema vanilie:
1 plic budinca Dr. Oetker vanilie
300 ml lapte (0,1% grasime)
7 g gelatina
3 linguri indulcitor lichid

Crema ciocolata:
1 plic budinca Dr. Oetker ciocolata
300 ml lapte(0,1% grasime)
1 lingurita cacao(10-12 % grasime)
7 g gelatina
3 linguri indulcitor lichid

Sirop:
100 ml apa
2 linguri indulcitor lichid
50 ml cafea prepararta
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pasi pentru executare:
Mod de preparare:

Blat:
Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul 2-3 minute, apoi se adauga laptele,iaurtul si vanilia. Taratele de ovaz se maruntesc in robotul de bucatarie sau in rasnita de cafea si se amesteca cu praful de copt si amidonul.
In compozitia lichida se pun taratele, se amestca si se lasa cateva minute sa se odihneasca; la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se coace pentru 15-20 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 3 fasii, pe latime.

Crema:

Praful de budinca se amesteca cu laptele caldut, indulcitorul si vanilia, se pune amestcul intr-o cratita si se aseaza pe flacara mica. Se amesteca incontinuu pana se ingroase. Se da deoparte. Gelatina hidratata timp de cateva minute in apa rece se dizolva la microunde sau pe bain marie si se incorporeaza in crema. Se lasa sa se raceasc putin, amesecand din cand in cand.

Separat, se procedeaza la fel si cu budinca de ciocolata, in care se mai adauga o lingurita de cacao.
Din fiecare budinca se pun deoparte 2 linguri si se amesteca.

Sirop:

Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se dau intr-un clocot.

Asamblare:

O tava de cozonac se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza prima fasie de blat, se insiropeaza, se pune crema de vanilie, apoi un alt blat insiropat, budinca de ciocolata si ultimul blat. Se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se incalzeste putin budinca si se toarna deasupra, lasand sa se prelinga pe margini.

Deasupra am presarat cateva firimituri din blat (marginile taiate pentru a avea loc in tava de cozonac) si putina cacao.

Sursa: Dukan

Niciun comentariu: