Dulceata de cirese

Categorie: Desert
Etapa: Croaziera
Portii: 3
Timp de preparare: 1ora
Timp de gatire: 2 ore
Ingrediente:
Am revenit cu ceva delicios mai ales ca este sezonul cireselor.
O reteta simpla si eficienta cand simtim nevoia sa mincam ceva dulce.

Pasi pentru executare:
DULCETA DE CIRESE
3 kg, cirese, spalate.
Scoateti samburii, se pune intr-un vas incapator la care se adauga 250 gr de Fructoza sau 20 pastilute de zaharina si cam 100 ml de apa.
Se fierbe la foc mai mare, cand incepe sa fiarba progresiv se lasa focul aproape la minim, pana scade cam trei sferturi apa. Cand este aproape gata , dupa preferinta se poate adauga si 2-3 pachete de gelatina sa devina mai vascoasa, dar se poate lasa si asa cum este.
Se pune in borcane cu capace noi de preferinta cele mai mici pentru a fi consumata in cateva dimineti sau cand simtim nevoia.
Dulceata se pune fierbinte se inchide bine borcanele si se aseaza cu gura in jos 5-6 ore.
Se depoziteaza la loc racoros.
Eu am incercat si cu capsuni dar merge foarte bine si cu caise.
MERITA SA INCERCATI.