Tort Milchschnitte sau Felia de lapte

Categorie: Desert
Etapa: Croaziera
Portii: 6
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 25 min
Dificultate: Medie
Ingrediente: 
Blat - Cioco:

4 Albusuri+ praf de sare
2 Galbenusuri
1 Lingura Lapte praf degresat
2 Linguri Amidon
2 Linguri Tarate de ovaz
1 Lingura cacao degresata
2 lingurite praf de copt
2 Linguri indulcitor sau 1 lingura indulcitor lichid

Umplutura:

250 ml Lapte 1,5% grasime
1 plic gelatina instant
300 g branza de vaci degresata sau
sau Exquisa 0,2
4 linguri apa minerala
coaja de lamaie
esenta de vanilie
1 lingura indulcitor pudra

Pasi pentru executare: 
Prepararea blatului:

Se bat albusurile cu sarea pana se obtine o spuma tare. Separat se mixeaza toate celelalte ingrediente. Rezultatul trebuie sa fie o coca uscata sfaramicioasa.
Apoi se amesteca usor cu spuma de albusuri, pana obtinem o masa omogena.

Eu folosesc o forma rotunda de silicon, dar se poate folosi si o forma teflonata cu margini detasabile. (aceasta insa trebuie unsa cu putin ulei inainte)

Se coace la 160 grade, timp de 25 minute.

Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Piscotul se scoate din forma si se lasa la racit.

Se taie in doua parti egale.

Prepararea cremei de lapte:

Se incalzeste laptele si se dizolva gelatina, se adauga esenta de vanilie, indulcitorul, coaja de lamaie si se amesteca bine.
Se amesteca branza de vaci cu apa minerala si se adauga la cealalta compozitie.

Se incepe asamblarea: se pune o foaie de biscuit in forma rotunda de silicon, dupa care se toarna crema si se acopera cu cea de-a doua foaie.

Se lasa la racit in frigider cateva ore bune.

Se poate decora dupa preferinte cu ingrediente permise de Dukan sau se lasa ca atare.

Pofta buna!

PS: Reteta este preluata de pe un site Dukan din Germania, care la randul ei a fost inspirata din cea de-a doua carte de retete a dr. -ului Dukan.