duminică, 21 iunie 2015

Nectar de corcoduse

Dificultate
Redusa
Timp
1h 20 min
5 voturi


Ingrediente
  • 10Kg corcoduse coapte
  • 2,5 kg zahar
  • Apa
Mod de preparare
Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o) si golim zaharul peste ele. Daca fructele nu sunt foarte coapte, este nevoie de zahar mai mult. Adaugam apa rece peste fructe doar atat cat sa le acopere, sa treaca putin peste ele.


Le punem la fiert, la foc mic si le lasam pana fructele se inmoaie., eu le-am fiert 40’.


Scoatem fructele pe rand, cu o paleta intr-o strecuratoare si cu o lingura frecam pana isi lasa toata pulpa si raman doar semintele si eventual pielita .


Amestecam compozitia groasa cu restul de lichid ramas si umplem sticlele dinainte spalate si uscate, apoi le punem capacele si le infiletam.


Punem sticlele intr-o oala inalta (eu am folosit oala in care am fiert si inca una de 9L), in care am pus cateva ziare pe fund si adaugam apa sa ajunga pana la gatul sticlelor. Dam la foc si din momentul in care apa fierbe, lasam 30’. Dupa ce oprim focul, lasam sticlele in apa fierbinte pana ce aceasta se raceste complet.


Scoatem sticlele din apa , le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.


Ps:Eu am avut 8 kg fructe galbene si 2 kg fructe rosii, asa ca le-am fiert separat si am optinut doua feluri de nectar . Cantitatea rezultata 11L ,nectar galben si 3 L nectar rosu.


Pofta buna !

Sursa: lia maria 

Niciun comentariu: