duminică, 14 iunie 2015

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Dificultate
Redusa
Timp
30 min
1 vot

Ingrediente
  • 400g paste integrale ( am folosit spaghete)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100g bacon
  • 4 catei mari de usturoi
  • 14 frunze proaspete de salvie
  • 400g ciuperci proaspete
  • 500ml smantana
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli
  • optional
Mod de preparare
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita, acoperite cu capac pana preparam sosul ;-)


Taiem baconul cubulete, curatam si tocam usturoiul, frunzele de salvie le spalam si le taiem fideluta. Ciupercile spalate si bine sterse de apa, le taiem in felii.


Incalzim uleiul intr-o tigaie si adaugam baconul pe care il prajim pana devine crocant. Scoatem apoi bucatelele de bacon intr-o farfurioara pe hartie absorbanta si dam deoparte.


In grasimea rezultata adaugam usturoiul si salvia, lasam cateva secunde, apoi adaugam ciupercile. Amestecam si calim bine ciupercile cu usturoi si salvie. Cand s-a evaporat toata apa lasata de ciuperci, adaugam smantana in care am incorporat si amidonul. Amestecam totul bine, apoi adaugam bucatelele crocante de bacon. Omogenizam, asezonam cu sarepiper si fulgi chilii, aducem sosul la punctul de fierbere si dupa cateva clocote luam de pe foc.


Asezam pastele pe farfurie si deasupra punem cateva linguri generoase de sos cald.


Presaram cu frunze de salvie taiate fideluta :lol:


Pofta buna ! ;-)










Sursa: Lia maria

Niciun comentariu: